Outplacement

”Vores veje må skilles!” … ”Hvad gør jeg nu?”

Det gør ondt at sige farvel. Til det sikre, til kollegaerne. Det føles håbløst og som en eksistentiel krise. Mange trues vitterligt også på deres eksistens og stort set alle oplever en enorm frustration over ikke at være den, der kontrollerer situationen og træffer valget. Det gør ondt at blive fravalgt – uanset årsagen.

Pludselig stopper den hverdag, du kender… du skal finde en ny levevej, et nyt og ukendt sted. Formentlig er det slet ikke dit eget valg. Måske så du det slet ikke komme. Måske så du det, men håbede inderligt, at du ikke blev prikket. ”Hvorfor lige mig?” 

Følelserne kan være mangeartede og kan svinge – ikke bare fra person til person – men fra dag til dag for den enkelte. Vrede, sorg, handlingslammelse, aggression, depression, hån, accept og til dels forståelse, håb og optimisme – og forfra igen. Især hvis der ikke hurtigt åbner sig nye muligheder. Det er en følelsesmæssig rutchebanetur, som ofte strækker sig over en længere periode. En periode, hvor den enkelte netop skal bruge ekstra energi, fokus, kræfter og kreativitet på at komme videre til sit næste job. En tid, hvor man skal vise sit allerbedste for at komme i betragtning, for at komme ind i sit næste loop.

De berørte medarbejdere fortjener hjælp til at komme hurtigt videre på en ordentlig måde. Mange føler sig efterladte i kaos og uvished. Mange tænker tilbage på en virksomhed i kaos, en virksomhed, hvor man ikke sagde ordentligt farvel – ”de er jo bare videre med deres velkendte hverdag”. 

Er det nødvendigt at sige farvel, så hjælp dine medarbejdere videre med et effektivt #Outplacement-forløb – og samtidig skab en tryg atmosfære og forståelse i den tilbageværende organisation. Indsatser, der vil gavne virksomhedens image både internt og eksternt. Det får du brug for, når der igen vil være kamp om de bedste. De medarbejdere, du har sagt farvel til, er dine nye ambassadører. Hvilken historie fortæller de? 

Situationen på arbejdsmarkedet er betændt. Nogle suser afsted og har endda efterspurgt nye specialister og ledere igennem Covid-19-tiden. Der er nye muligheder og optimisme blandet med pessimisme og sorte skyer. Ingen ved, hvad der kommer til at ske på hverken den korte eller længere bane. Men én ting er sikkert, og det er, at du kan træffe et bevidst og aktivt valg om at gøre noget for at hjælpe de berørte medarbejdere igennem den svære og usikre tid. 

Ring til Gitte Hald (30709032) eller Louise Buur (24888597), for at høre mere om, hvordan vi hjælper dine medarbejdere (ledere og specialister) videre til deres næste succesfulde job og hvordan vi hjælper din virksomhed FØR, UNDER og EFTER en nødvendig nedskæring.
 

#Outplacement ”Rekrutteringsstrategi 

logo