Kære ansøger

I vores digitale verden er det nemt bare lige at sende en sms, smide et par buzz words på vores SoMe-væg og så lade algoritmerne matche os op imod vores næste drømmejob.
 
Det er sjusk, dovenskab og ligegyldighed – ikke kun overfor en mulig arbejdsgiver, men også over for dig selv og din karriere. Desværre opleves det i stigende grad.
 
Hvis du virkelig gerne vil have jobbet, er du stadig – og måske endnu mere nu – nødt til at gøre dig umage for at skille dig ud og give os noget af dig. Det er (eller bør) i sidste ende stadig være mennesker, der vurderer mennesker og trods digitaliseringens mekanismer stadig er påvirket af "ka´ li´","synes om" og mavefornemmeler.
 
Så lige et par moderlige og nok også lidt gammeldags råd herfra, hvis du gerne vil øge sandsynligheden for, at vi vælger at putte dig i puljen af spændende kandidater:

  1. Giv os et kald og stil et par gode spørgsmål ind til jobbet, ind til krav og forventninger, ind til kulturen … eller hvad, du nu synes, kunne være relevant at spørge til. Du viser interesse og giver os et lille billede af dig. Vi husker dig, når vi ser bunken af ansøgere igennem.
    Du har nu markant større sandsynlighed for at blive inviteret til samtale. Især hvis pkt. 2 og 3 er på plads
  2. Mange vælger kun at uploade deres CV – og nogle gør sig mere umage end andre. Er det til at holde ud at kigge på? Ser du interessant og relevant ud i forhold til jobbet og virksomheden, du søger til? Er det tydeligt, hvad du kan og har erfaring med? Og ja, det er stadig en god idé at stille din tidslinje op i kronologisk omvendt rækkefølge.
  3. Ovenstående betyder altså, at mange fravælger at skrive en ansøgning. Mange siger ”det er unødvendigt, den bliver ikke læst og er jo bare et resumé af mit CV”. Kæmpe misforståelse. Det, vi ser efter og videregiver til den rekrutterende virksomhed, er, hvad der motiverer dig ved netop dette job og dine egne ord på det, vi bør vælge dig ud fra. Så nej tak, vi vil IKKE læse et resumé af dit CV. Vi vil vide noget om dig og din motivation for jobbet.
  4. Sørg nu for at især din Linkedin profil fortæller om det, du gerne vil findes på og så signalere det, du gerne vil efterlade af indtryk. Hjælp os til at tolke rigtigt på det, du kan og vil.

Så selvom vi er i en moderne tid med digitale rekrutteringsprocesser og robotter, der vælger for os, så skal du altså fortsat gøre dig umage.  
 
Jeg er vild med, at især de unge er hurtige til tasterne for at melde sig på banen til et spændende job. Men der skal altså lidt mere til for at lande sit drømmejob og det vil jeg gerne hjælpe dig med.

Ring på 24888597 hvis du har spørgsmål eller bare gerne vil lande dit drømmejob. Og du må rigtig også gerne skrive en sms.
Måske har vi jobbet til dig.

Held og lykke med jobsøgningen.

#cv #job #jobsøgning #rekruttering #nytjob #ladmighjælpedig