Hvordan vil 2023 se ud for dig og din virksomhed?

Jeg skal ikke kloge mig på økonomi generelt, men jeg er ret så optaget af tendenser inden for beskæftigelsen – og på, hvordan vi bedst hjælper vores kunder i tide med at få deres ansættelser på plads med de rette kandidater. Og så kommer jeg jo ikke uden om at skele til de økonomiske forudsigelser.

2022 gav pæn vækst i både BNP, hvor især dansk eksport havde det fremragende - på trods af alle de skrækscenarier i både ind- og udland. Og beskæftigelsen steg med knapt 120.000 job i forhold til året før, så igen trods skræmmende forudsigelser om faldende beskæftigelse primo 2022 slog antallet af nyansættelser rekord gennem hele 2022. En beskæftigelse, der i forvejen var historisk høj.   

For 2022 viste sig at være et begivenhedsrigt år for dansk økonomi med historisk høj beskæftigelse og tårnhøj inflation. En farlig og usikker situation, som heldigvis endte ganske pænt med positive takter.  Nu giver det så anledning til at se frem mod 2023, ”hvor mørke skyer i horisonten truer”, forudser mange. Men set i lyset af, at dansk økonomi altså har overrasket positivt og står bomstærkt ved indgangen til 2023, hvor vi ser en god start med faldende inflation og en beskæftigelse, der stadig rør betragteligt på sig, så vælger vi altså at tolke positivt på de bange anelser og spådomme, der lyder mange steder fra. Det gode udgangspunkt kan bruges til at bevare troen på, at vi igen i 2023 vil og kan overraske.

Måske kigger vi ind i et lidt forsigtigt år her i 2023, men med en forventning om, at økonomien og beskæftigelsen allerede i 2024 har genvundet sit niveau. Med den fart, der har været på rekrutteringsområdet, hvor alt for mange har ledt forgæves efter deres arbejdskraft med lidt vildtfarende beslutninger i forhold til at kunne holde trit med væksten, så er det måske et lille pusterum, hvor der kan være ro til at gøre det rigtigt. At få holdet sat rigtigt i tide.

Det er selvfølgelig interessant at se ind i, om der er særlige brancher og fag, der er særligt toneangivende eller om det er sådan bredt betragtet. Noget tyder på, at medicinal og medicotekniske leverandører til sundhedssektoren, industrivirksomheder og særligt inden for bæredygtig energi står stærkest. Brancher, Hald HR Consulting + ACTIO Consulting normalt rekrutterer flittigt til.
 
Hvis vi sammenstiller de økonomiske forudsigelser de næste 1-2 år med STARs seneste tal for forgæves rekrutteringer (lidt mere end 124.000 i 2022), så forudser vi til gengæld, at det tager længere tid end tidligere at finde og få dine ønskede kandidater på plads. Så det kan kun anbefales at få din rekrutteringsstrategi på plads med en plan for at gå i gang i tide. Vi sparrer gerne med dig om, hvad der er det bedste at gøre, hvornår og i forhold til, hvordan forudsigelserne vil se ud for dig og din virksomhed.

På de fortsat voksende markeder efterspørges stærke kandidater på alle organisatoriske niveauer. Hos Hald HR Consulting + ACTIO Consulting har vi et stærkt netværk af relevante kandidater og god erfaring med at finde og rekruttere dygtige profiler til netop disse brancher.

Vil du høre, hvordan vi kan hjælpe, så skriv en besked her, via mail på LB@actio-consulting eller giv et ring på 24888597.

Lad os vækste sammen.

Kilde: AE
Kilde: STAR