HAR DU 2023-VINDERHOLDET?

Mere end 50 % af alle virksomheder forventer og håber at kunne at ansætte nye medarbejdere i 2023 *
16 % får aldrig besat stillingerne **
46 % oplever produktionstab på grund af manglende medarbejdere på de rette poster **
 
Tal, der desværre trækker i hver sin retning.
 
Positivt set, så håber mange så småt at kunne ane lyset forude (i forhold til energikrise, krig, inflation m.m.). Det er klogt at arbejde med flere scenarier.

Uanset, hvad der sker, skal du have holdet på plads til at lykkes med dine målsætninger. Og her skal du have med i tankerne, at det lige nu – på trods af nedskæringer nogle steder – er sværere end nogensinde at finde de rette medarbejdere. Flere og flere bliver i deres trygge og stabile stillinger og accepterer den dårlige chef, de kedelige opgaver og den længere transporttid.

Mere end nogensinde skal der et gedigent rugbrødsarbejde (ordentlig headhunting og et ualmindeligt attraktivt tilbud) til, for at lokke de gode kandidater ud af deres vanlige rammer. Og det tager ofte lidt længere tid at rekruttere, end du er vant til.
 
Så når du laver din plan for 2023 og definerer hvilke ressourcer og kompetencer, du skal have for at lykkes, er du nok nødt at kigge 6-12 måneder frem i tiden og beslutte, hvilke kræfter du ønsker at få på holdet. Det er jo ikke bare at finde de rette kandidater- herefter skal de trænes, udvikles, formes til at præstere dét, der er brug for ultimo 2023.
 
Lige om lidt står du klar i startboksen og venter på, at bommen går op. Klar til at spurte af sted i et nyt år. Hvis der skal et andet eller større hold til for, at du lykkes med dine 2023-mål, så bør vi gå i gang NU med at finde de rette profiler til dig. Der er kamp om de bedste!
 
Vi kan helt sikkert hjælpe dig.  

Hald HR Consulting og ACTIO Consulting ApS er specialister i værdibaseret rekruttering. Lad os tage en uforpligtende snak på +4524888597 om de profiler, du leder efter til dit vinderhold.

* Ballisager, rekrutteringsrapporten 2022
** STAR, rekrutteringssurvey september 2022